V mesecu marcu so praznovale naše mame, babice, tete,.. zato smo njim z majhno malenkostjo polepšali njihov dan. Še posebej z veliko radosti ter zanosa pa so otroci izdelovali darila za mame.

Veliko truda smo vložili v pripravo plesne točke, s katero smo se predstavili na slovesnosti ob materinskem dnevu v Budincih.

Sončni žarki so nas povabili na sprehode, kjer smo opazovali prebujanje narave ter kako se spreminja, iskali ter poimenovali smo cvetlice, poslušali zvoke v naravi ter opazovali žuželke. Hišnik Anton nam je pomagal z izdelavo lesenega koledarja, kjer smo vsakodnevno spremljali vreme, utrjevali dneve v tednu in mesece v letu.

Mesec april je bil v znamenju praznovanja našega planeta Zemlje. Obiskal nas je prijatelj E.T. vesoljček. Kaj takega še nismo videli in to je bilo res posebno doživetje in presenečenje. Skupaj z njim smo praznovali  SVETOVNI DAN ZEMLJE (22.aprila). Otroci so pokazali veliko vedoželjnost o tem, kako bomo bolje poskrbeli za naš planet. Mi, v starejši skupini smo začeli z majhnimi koraki ter veliko razmišljali ter raziskovali, kakšne konkretne spremembe so potrebne, da bo naša preljuba Zemlja vesela.

Zahvalili bi se tudi mami Jerneji, ki nam vsako leto prinese iz lesa izrezane velikonočne zajčke, otroci jih likovno poslikajo in nato odnesejo v svoje domove nastale izdelke.

Razveselili smo se, ko so nas povabili na tek slovenske bakle (26.4.2024). S štafetno predajo bakle smo skupaj širili olimpijske vrednote miru, prijateljstva, strpnosti ter upanja. To je bilo za nas posebno doživetje in prav gotovo nam bo še dolgo ostalo v lepem spominu, kajti tekli smo v spremstvu župana gospoda Iztoka Farteka.

Narava nam je podarila tudi svoje dobrote. Tako smo si sami nabrali gozdne jagode ter se z njimi posladkali. Bile so zelo okusne. Poskrbeli smo še za svoje zdravje in nabirali smrekove vršičke, ki smo jih nato dali v kozarec skupaj s sladkorjem. Kasneje pa bo iz njega nastal smrekov sirup.

V mesecu maju smo veliko pogovora ter aktivnosti namenili čebelicam, kajti 20.maj je razglašen za svetovni dan čebel. Ugotovili smo, da so čebele vedno bolj ogrožene in to zaradi nenadnih klimatskih sprememb. Brez čebel ni življenja nam bo ostalo za zmeraj v spominu. Prav tako je večina otrok končala s pripovedovanjem pravljic za bralno značko.

Tako, kot vsako leto do sedaj, smo se tudi letos prijavili na CICI VESELO ŠOLO, 23.5.2024 smo reševali zabavne naloge. Pri reševanju nalog so bili otroci uspešni, tako so si prislužili CICI POHVALE. ČESTITAMO VSEM.